elektronikci
FD Üye
Fırında Soslu Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- Yarım çay bardağı zeytinyağ (arttırıp azaltabilirsiniz)
- Tuz
- Karabiber
- Acı pul biber
- Kırmızı toz biber
- Zerdeçal
- Kaju(isteğe bağlı)
- Sarımsak tozu( yoğurtla servis yaparken sarımsak kullanmayın)
- Baharatları istediğiniz ölçüde kullanabilirsiniz
Fırında Soslu Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharı düzgünce yıkayıp küçük kesimlere ayırın 10 dk sirkeli suda bekletin.
- 10 dk kadar haşlayın ne çiğ ne çok yumuşak olmasın.
- Haşladıktan sonra süzüp borcama alın.
- Sosu tüm materyalleri karıştırarak hazırlayın ve karnabahara güzelce bulayın.
- 180 derece üzeri kızarana kadar pişirin.
- Yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
Fırında Soslu Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı