Fırında Soslu Köfte Tanımı İçin Materyaller
- Yarim kilo dana kıyma
- 1 adet soğan rendelenmiş
- 7 kaşık galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
- İnce kıyılmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 tane kırmızı kapya biber yarım halka halinde doğranmış
- 5-6 adet mantar
- 200 ml krema
- 150 ml süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- Ve maydanoz ince kıyılmış
- Kaşar yada mozarella peyniri
Fırında Soslu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhabalar öncelikle bir kaba köfte gereçlerini alıp güzelce yoğuralım.
- Elinizi yağlayıp 6-7 adet büyük yuvarlak köfteleri hazırlayalım.
- Tavaya az sıvı yağ ekleyip köfteleri kızartalım tam pişmesine gerek yok fırınlandığı için.
- Öbür yandan tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip halka biçiminde doğranmış soğanları kavuralım.
- Akabinde öteki zerzevatları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Süt, krema ve nişastayı bir kapta karıştıralım ve sebzelerin üzerine aktaralım.
- Kıvamı ağırlaştıktan sonra üzerine doğranmış maydanozu ekleyip altını kapatalım.
- Köftelerin üzerine ekleyip ,üzerine kaşar peyniri rendesini ekledikten sonra evvelce ısıtılmış fırında 200°üzeri kızarana kadar pişirelim.