
Fırında Soslu Mantar Tanımı İçin Materyaller
- 1/2 (yarım) kg mantar
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2 adet rendelenmiş domates ( konservede olur)
- 1 çay karabiber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Soslu Mantar Tanımı Yapılışı
- Mantarlar yıkanıp büyük olanlar iki kesime bölünür.
- Biberler julyen soğan piyaz olacak formda doğranır.
- Tencereye sıvı yağ alınır.
- Biberler ve domatesler eklenir hafif kavrulur.
- Üzerine mantarlar eklenip karıştırılır .
- Karabiber, tuz, sarımsak tozu eklenip ,üzerine domates sosu yada rendesi eklenir.
- 10 dk pişirdikten sonra bir fırın kabına alınır.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklenir.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin deneyenlere afiyet olsun ????????.