teknolojiuzmani
FD Üye
Fırında Soslu Somon Balığı Tanımı İçin Gereçler
- 7-8 dilim fileto somon balığı (Miktarı kişi sayısına nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz )
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Kara biber
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 500 ml süt
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 demet ince kıyılmış dereotu
- Tuz
- Karabiber
Fırında Soslu Somon Balığı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Somon balığını pişirme kağıdı sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Zeytinyağı uygun bir kaseye alıyoruz. Limon suyu, rendelenmiş sarımsak, karabiber, tuz ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra fırça ile sosumuzu balığımızın her yerine sürüyoruz.
- 190 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
- Sosu için; tereyağını uygun bir tavaya alıyoruz rendelenmiş sarımsağı ekleyip ocakta kavuruyoruz.
- Daha sonra un ek edip unun hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Süt ek edip çırpma teli ile kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra limon suyu tuz karabiber dereotu ekleyip karıştırıyoruz ocaktan alıyoruz.
- Fırından çıkardığımız balıkların üzerine sosumuzu gezdirip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.