Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Firinda Soslu Tavuk Baget

Firinda Soslu Tavuk Baget
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
firinda-soslu-tavuk-baget.jpg

Firinda Soslu Tavuk Baget Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket tavuk baget
  • 1 su bardağı yoğurt
  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Zerdeçal
  • Köri
  • Tuz

Firinda Soslu Tavuk Baget Tanımı Yapılışı

  1. Yoğurt, salça, zeytinyağı ve baharatlar harmanlanır, karıştırılır. Hazırlanan sos derin bir kaseye alınır.
  2. Tavuk bagetler sosa bulanır. Derileri yavaşça kaldırılarak iç kısımlarına da sosun gitmesi sağlanır.
  3. Üstü kapatılarak buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirilir (Ben aksamdan yapıp sabaha kadar dinlendirilir)
  4. Dolaptan çıkarılan sosa bulanmış tavuklar sostan çıkarılarak fırın ızgarasına koyulur. Üstüne ıslatılmış pişirme kağıdı serilir (Izgaraya yatay koyulabiliceği üzere asılabilir de)
  5. Piştikçe suyu akacağı için fırın tepsisi ızgaranın altına koyulur. Üstü kapalı olarak 200-230 derecede 30 dakika kadar pişirilir.
  6. Pişirme kağıdı alınarak kızarana kadar pişmesi sağlanır. (pişirme denetimi yapılmalıdır, tavuğa fırına nazaran değişebilir)
  7. Yanına kırmızı toz biber, kekik, kajun baharatı üzere baharatlar ile tavukların pişme yağından bir ölçü karıştırılır ve patatesler soslanır.
  8. 200 derece fırında pişirilir. Tavuğun yanında servis edilebilir. Afiyetle ❤️
 
858,505Konular
982,839Mesajlar
33,078Kullanıcılar
uguroguz1Son üye
Üst Alt