Firinda Soslu Tavuk Baget Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket tavuk baget
- 1 su bardağı yoğurt
- ½ su bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Zerdeçal
- Köri
- Tuz
Firinda Soslu Tavuk Baget Tanımı Yapılışı
- Yoğurt, salça, zeytinyağı ve baharatlar harmanlanır, karıştırılır. Hazırlanan sos derin bir kaseye alınır.
- Tavuk bagetler sosa bulanır. Derileri yavaşça kaldırılarak iç kısımlarına da sosun gitmesi sağlanır.
- Üstü kapatılarak buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirilir (Ben aksamdan yapıp sabaha kadar dinlendirilir)
- Dolaptan çıkarılan sosa bulanmış tavuklar sostan çıkarılarak fırın ızgarasına koyulur. Üstüne ıslatılmış pişirme kağıdı serilir (Izgaraya yatay koyulabiliceği üzere asılabilir de)
- Piştikçe suyu akacağı için fırın tepsisi ızgaranın altına koyulur. Üstü kapalı olarak 200-230 derecede 30 dakika kadar pişirilir.
- Pişirme kağıdı alınarak kızarana kadar pişmesi sağlanır. (pişirme denetimi yapılmalıdır, tavuğa fırına nazaran değişebilir)
- Yanına kırmızı toz biber, kekik, kajun baharatı üzere baharatlar ile tavukların pişme yağından bir ölçü karıştırılır ve patatesler soslanır.
- 200 derece fırında pişirilir. Tavuğun yanında servis edilebilir. Afiyetle

Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.