
Fırında Soslu Tavuk Kanat. Lezzet Garantili Tanımı İçin Materyaller
- 500-600 gram tavuk kanat
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak (Rende)
- Yarım çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı pulbiber, kekik
- Karabiber kırmızı tozbiber, tuz
Fırında Soslu Tavuk Kanat. Lezzet Garantili Tanımı Yapılışı
- Kanatları yıkayıp bıçak yardımıyla üzerine 2-3 çizik atıyoruz.
- Başka gereçlerin hepsini güzelce karıştırıyoruz.
- Kanatları ekleyip yeterlice karıştırıp üstü kapalı bir halde en az 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Vaktiniz varsa daha uzun mühlet dinlendirirseniz daha lezzetli olur.
- Yağlı kağıt serilmiş borcama diziyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.