Fırında Soslu Tavuk (Kekikli Fesleğenli) Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket tavuğun istediğiniz kısmı
- 3 patates
- İsteğe nazaran biber domates
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı yağ
- 3 orta uzunluk diş sarımsak
- 1,5 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- 1 çay kaşığı bal
- Yarım limon suyu
Fırında Soslu Tavuk (Kekikli Fesleğenli) Tanımı Yapılışı
- Bütün gereçleri karıştırıp sosumuzu hazırlayalım.
- Patatesleri ve tavukları keselim.
- Bir fırın tepsisine hepsini dizelim.
- Sosu döküp karıştıralım, yağı az gelirse ekleyin lütfen.
- Kuru olmasın, akabinde 1-1. 5 su bardağı sıcak su ekleyelim.
- 180• derece alt üst ısıtılmış fırında alt raflarda 45 dk pişirelim. Üstü kızarana kadar.