
Fırında Soslu Tavuk Şiş Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet tavuk göğsü eti
- Yarım çay bardağı süt yahut yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1.5 buçuk yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Kekik, kimyon, karabiber, tozbiber, pulbiber tuz
Fırında Soslu Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
- Etler küp halinde ince dilimlenir.
- Sos materyalleri karıştırılır.
- Tavuk eti ile farklı bi kapta karıştırılır.
- Akabinde çöpe sislere çok sık olmayacak formda dizilir.
- İsteğe bağlı ruloda sarılır.
- Yağlı kağıt yahut yağlanmış tepsi üzerine alınan tavuklar 180°önceden ısıtılmış alt üst kızarana kadar pişirilir.
- Pilavla birlikte çok düzgün ikilidir ????.