![firinda-soslu-tavuk.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/08/17/firinda-soslu-tavuk.jpg)
Fırında Soslu Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg kanat but karışık
- 4-5 adet orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 diş sarımsak
- Tuz, pulbiber, karabiber, kekik, kimyon
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kekik
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Fırında Soslu Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle sosu hazırlayın ve tavuğa bulayın.
- Tavuğu dolapta en az 2 saat kadar bekletin.
- Patatesleri soyup dilimleyin ve onu da soslayın .
- Daha sonra fırın tepsisine dizin.
- Ben üzerlerine modül kesim tereyağı da koydum siz koymaya bilirsinizde.
- Evvelce ısıtılmış 240 derece fırında nar üzere kızarana kadar pişirin, benim 45 dk sürdü şimdiden afiyet olsun.