![firinda-soslu-tavuk.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/02/24/firinda-soslu-tavuk.jpg)
Fırında Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 4/5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kekik
- Kimyon
- Tuz,karabiber,pul biber ve tavuk baharatları isteğe nazaran değişir
Fırında Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak sosumuzu hazırlıyoruz ve parçalanmış olan tavukları sosun içine atıp ağzını hava almayacak halde kapatın.
- Yarım saat 1 saat kadar bekletiyoruz ki sosu içine çeksin.
- Yani çabucak soslayıp fırına da atabilirsiniz sizin tercihinize kalmış ancak bu formda daha lezzetli oluyor.
- Dolaptan çıkardığımız tavukları fırın tepsimize yağlı kağıt yerleştirip dizdikten sonra 200 derece evvelce ısıtılmış fırında pişmeye bırakıyoruz.
Fırında Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı