Fırında Soslu Tavuklu Patates Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı Sıvı yağ
- Büyükse 4 küçükse 6 diş Sarımsak
- Büyükse 1 tane küçükse 2 tane Soğan
- Tavuk (But)
- Patates
- Yarım Limon
- 1 yemek kaşığı Salça
- Yeni bahar
- Baharat çeşnisi
- Köfte harcı
- Pul biber
- Kimyon
- Kekik
- Acı toz biber
- Tatlı toz biber
- Nane
- Sumak
- İsot
- Karabiber
- İsteğe nazaran 1 çay bardağı süt
- Öbür baharatlarda katabilirsiniz
Fırında Soslu Tavuklu Patates Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel tavuk (But) güzelce yıkayın butları iki yerden kesik atın sonra patatesleri soyun elma dilimi biçiminde dilimleyin patateside yeterlice yıkayın sonra farklı bir kasede sosunu hazırlayınız.
- Sosunu hazırlamak için bir kaseye sıvı yağ, salça, soğan sarımsak, baharatları koyunuz. Soğanı ve sarımsağı sosa koymadan evvel ipli el blender le güzelce suyu çıkıncaya kadar çektiriniz.
- Sonra elinizle yahut küçük süzgeçle uygunca sarımsağın ve soğanın suyunu süzün sosa koymak için isteğe nazaran sütte koyabilirsiniz sosu karıştırın ve tavuğun ve patatesin üzerine dökün düzgünce her yerine yedirin sosu.
- Tavuk ve patatese sonra yarım saat yahut bir saat dinlendirin sonra fırınınızı 180 dereceye ayarlayınız yağlı kağıtlı tepsiye butları ve patatesleri dizin sonra yağlı kağıdı ısladın.
- Islattıktan sonra but ve patateslerin üzerini örtün yeterlice ısınmış fırınınıza koyunuz butların içi piştikten sonra yağlı kağıdı üzerinden alın ve butlar ve patateslerin yüzü yeterlice kızardıktan sonra fırından alınız. Afiyet olsun.