Fırında Susamlı Patatesli Çıtır Tavuk Tanımı İçin Materyaller
Tavuk Marinesi İçin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 paket tavuk but (9 tane vardı içinde)
- 4 adet patates
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
Fırında Susamlı Patatesli Çıtır Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavuk butumuza kesikler atıyoruz ve sıvı yağ yoğurt salça tuz ve baharatları karıştırıp tavukları harmanlıyoruz.
- Dolapta 30 dakika buzdolabında dinlendirelim daha sonra patateslere geçelim patatesleri kızartmalık doğruyoruz.
- Yıkadıktan sonra kuruluyoruz üzerine mısır unu tuz susam serpiştirip yeterlice karıştırıyoruz.
- Sıvı yağda gezdirip dikdörtgen borcamın kenarına tavuk butları yerleştiriyoruz ortasına patatesleri yerleştiriyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 220 derecede kızarana kadar pişiriyoruz tavuk butlar kızarınca öbür tarafını da çevirip o tarafı da kızarınca fırından alıp servis edebilirsiniz.