elektronikci
FD Üye
Fırında Sütlaç (İftar Sofralarım En Beğenilen Tatlılarından Kim Sevmezki) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 küçük çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişasta (Buğday da olur)
- 1 paket vanilya
- 1 fincan su (Nişastayı inceltmek için )
- 2 su bardağı su
Fırında Sütlaç (İftar Sofralarım En Beğenilen Tatlılarından Kim Sevmezki) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pirinçleri yıkayalım tencereye alalım iki su bardağı su ek edelim haşlayalım (Pirinçler canlı olmasın)
- Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü ve şekeri ilave edip karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- Bir fincan su vilayetle nişastayı kaseye alalım çırpalım pütürsüz hale getirelim kaynayan sütlacımızın sütünden bir kepçe alalım nişasta karışımın üzerine ek edip karıştıralım (Ilık olması için)
- Ilıman olan karışımı yavaş yavaş sütlaçımıza ek edelim karıştıralım çabucak kıvam alacaktır 5-6 dk kısık ateşte kaynatalım kenara alalım vanilyamızı ek edip (İsteğe bağlı) karıştıralım.
- Isıya sağlam kaselerimize paylaştıralım kaseleri fırın tepsisine alalım kaselerin yarısına kadar su ek edelim (Normal soğuk su) dolduralım.
- Fırının üst ayarında sütlaçlarımızın üzeri kızarana denk pişirelim soğuması için buzdolabına kaldıralım.
- Servis ederken isteğe bağlı ceviz antep fıstığı tarçın ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun ????hayırlı bereketli ramazanlar ????