bilgisayarci
FD Üye
Fırında Sütlaç (Son 2 Yıldır Bu Tarife En Güzeli Diyebilirim) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı su(pirinci haşlamak için)
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı su(nişastayı açmak için)
Fırında Sütlaç (Son 2 Yıldır Bu Tarife En Yeterlisi Diyebilirim) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ben öncelikle 1 çay bardağı pirinci 2 su bardağı su ile tencereye yumuşaması için ocağa koydum.
- Pirinç pişerken farklı bir yerde nişasta ve yumurta sarısını çok az su ile açtım yumurta sarısının kesilmemesi için; (kısık ateşte kaynamakta olan süt karışımından alıp nişastalı karışımı kesinlikle ılıştırın. ).
- Kaynayan ve yumuşayıp suyunu çeken pirincimizin üzerine 1 kilo sütü ek ederek orta ara karıştırdım.
- Sütümüzde kaynadıktan sonra nişasta karışımını ek ettim.
- 10 dk kaynattım birazda o esnada kıvamını aldı esasen.
- Toz şekerimizi ilave ettim 3-4 dakikada bu halde biraz karıştırarak pişirdim.
- Son olarak vanilyamızı ekledim.
- 5 dakikada bu formda kaynatıp tencereyi ocaktan aldım.
- Sütlacı başka farklı güveçlere koydum ben daha sonrada tepsimizin yarısına kadar soğuk su su ek edip 200 derece fırında 12-15 dk ortası pişirdim.
- Fırından bir mutfak eldiveni yardımıyla çıkardığım sütlaç kaselerini, oda ısısında soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırdım.
- Soğuttuktan sonra sevdiklerimle paylaştım.Deneyecek olanlara afiyet olsun ????