Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt (Yarı yarıya su süt de karıştırabilirsiniz)
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı şeker (Çok tatlı sevenler biraz daha artırabilirsiniz miktarı)
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası (Mısır da olur)
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı su (Pirinci önceden pişirmek için)
Fırında Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütlaç yapımı için; öncelikle pirincimizi yıkayıp 2 su bardağı suyu ekleyip güzelce haşlayın.
- Tam suyu çekmezin haşlanan pirincin üstüne sütü ve vanilyayı ilave edip, kaynatalım (Sütün içinden bir çay bardağı ayıralım nişasta için)
- Kaynamaya başlayınca, ayırdığımız sütün içine şeker ve nişastayı ekleyip güzelce karıştıralım. Kaynayan karışımımıza ekleyip karıştıralım 15 dakika ara ara karıştırarak orta ateşte pişirelim.
- Ardından ocaktan alıp, kaselerimize boşaltalım. Ben fırına dayanıklı toprak kase seçtim tam 6 kase çıktı ölçüm fırın tepsisine kaseleri dizelim kaselerin yarısına gelecek şekilde su dolduralım.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
- Ben üzeri için ceviz seçtim siz ne isterseniz onu koyabilirsiniz ????