Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Sütlaç Tarifi

Fırında Sütlaç Tarifi
0
71

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
firinda-sutlac-tarifi.jpg

Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

• 1 litre süt (Yarı yarıya su süt de karıştırabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şeker (Çok tatlı sevenler biraz daha artırabilirsiniz miktarı)
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası (Mısır da olur)
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su (Pirinci önceden pişirmek için)

Fırında Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sütlaç yapımı için; öncelikle pirincimizi yıkayıp 2 su bardağı suyu ekleyip güzelce haşlayın.
  2. Tam suyu çekmezin haşlanan pirincin üstüne sütü ve vanilyayı ilave edip, kaynatalım (Sütün içinden bir çay bardağı ayıralım nişasta için)
  3. Kaynamaya başlayınca, ayırdığımız sütün içine şeker ve nişastayı ekleyip güzelce karıştıralım. Kaynayan karışımımıza ekleyip karıştıralım 15 dakika ara ara karıştırarak orta ateşte pişirelim.
  4. Ardından ocaktan alıp, kaselerimize boşaltalım. Ben fırına dayanıklı toprak kase seçtim tam 6 kase çıktı ölçüm fırın tepsisine kaseleri dizelim kaselerin yarısına gelecek şekilde su dolduralım.
  5. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
  6. Ben üzeri için ceviz seçtim siz ne isterseniz onu koyabilirsiniz ????
Fırında Sütlaç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı pirinç (bardaktan 1 parmak eksik kullandım ben)2 lt su1,5 lt süt1,5 su bardağı şeker (damak tadınıza göre eksiltip arttırabilirsiniz)1 paket vanilya Üzeri için; Fındık Fırında Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Derin bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı pirinç1 litre süt2 bardak su3 yemek kaşığı buğday nişastası1 paket şekerli vanilin1 su bardağı toz şeker Fırında Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle pirinçimizi güzelcene yıkayıp tencereye alıp iki bardak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı süt1 su bardağı pirinç1 su bardağı şeker1 paket şekerli vanilya1 ,5 yemek kaşığı buğday nişastasıSu (pirinci haşlamak için) Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pirincimizi yıkayalım ve haşlamak için tencere koyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Tam Ölçü Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler Yarım su bardağı pirinç2 su bardağı su ( sıcak kullanmayın )1 litre süt1 paket vanilin1 su bardağı toz şeker3 yemek kaşığı buğday nişastası ( mısır da olur )Yarım su bardağı süt ( nişasta ile karıştırılacak ) Tam Ölçü Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Kremalı Fırın Sütlaç Tanımı İçin Gereçler 1 litre süt1 çay bardağı pirinç1 su bardağı toz şeker2  yemek kaşığı buğday nişastası1 paket krema2 paket vanilya Pirinçleri haşlamak için; 3 su bardağı su Kremalı Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Birinci olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt