
Fırında Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
- 1, 5 su bardağı pirinç
- 3 su bardak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1, 5 lt süt
- 1 paket vanilya
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
Fırında Sütlaç Tanımı Yapılışı
- Pirinç, su ve tuz tencereye alınır.
- Pirinç haşlanıp yumuşatsana kadar ortada karıştırılarak pişirilir.
- Üzerine süt eklenir uygunca karıştırılır. Kıvam alınca içime şeker ve vanilya eklenir. 10 dk da bu formda pişirilir.
- En son yumurta sarısının içine bir yemek kaşığı kaynayan sütlaçtan ve eklenip karıştırılıp tencereye konur.
- Tencere ocaktan alınıp güveç kaplara eşit formda konur.
- Fırın tepsisine güveç kaplar dizilir.
- Tepsinin içerisine 2 bardak kadar sıcak su eklenip 200 derece ısınan fırına konur. Yaklaşık 15 dk üstü kızarsan kadar pişirilir.
- Servis ederken fındık ceviz kullanabilirsiniz. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.