Fırında Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 paket vanilya
Fırında Sütlaç Tanımı Yapılışı
- Pirinçlerimizi yıkayıp tencereye alıyoruz ve üzerine suyumuzu ek ediyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz .
- Çok az lapa kalabilir, daha sonra sütümüzde pirinçlerin üzerine ek ediyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte bı 5 dakika daha kaynatıyoruz.
- Sonrasında şekerimizi de ek ediyoruz.
- Nişastamızı suyla eritip karıştırıyoruz.
- Daha sonra suyla karıştırdığımız nişastamızı tenceremize yavaşça ek ediyoruz.
- Çabucak akabinde vanilyamızı da ekleyip karıştırmaya başlıyoruz.
- Dilerseniz 1 paket vanilyada kullanabilirsiniz ben aromasını sevdiğim için 2 paket kullanıyorum.
- 2 -3 dakika kadar ocakta kısık ateşte kaynadıktan sonra güveçlerimize eşit halde paylaştırıyoruz.
- Ben bu tanımdan tam 6 güveç çıkardım.
- Sonrasında güveçlerin çeyreğine gelecek kadar tepsiye su döküyoruz ve 170 derecede ve fırının üst kısmına yerleştirdiğimiz sütlaçlarımızı üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından aldıktan sonra üzerini istediğiniz halde ister sıcak isteseniz de soğuk bir formda tüketebilirsiniz.