Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Sütlaç

Fırında Sütlaç
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
firinda-sutlac-1.jpg

Fırında Sütlaç Tanımı İçin Materyaller

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 paket vanilya

Fırında Sütlaç Tanımı Yapılışı

  1. Pirinçlerimizi yıkayıp tencereye alıyoruz ve üzerine suyumuzu ek ediyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz .
  2. Çok az lapa kalabilir, daha sonra sütümüzde pirinçlerin üzerine ek ediyoruz.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte bı 5 dakika daha kaynatıyoruz.
  4. Sonrasında şekerimizi de ek ediyoruz.
  5. Nişastamızı suyla eritip karıştırıyoruz.
  6. Daha sonra suyla karıştırdığımız nişastamızı tenceremize yavaşça ek ediyoruz.
  7. Çabucak akabinde vanilyamızı da ekleyip karıştırmaya başlıyoruz.
  8. Dilerseniz 1 paket vanilyada kullanabilirsiniz ben aromasını sevdiğim için 2 paket kullanıyorum.
  9. 2 -3 dakika kadar ocakta kısık ateşte kaynadıktan sonra güveçlerimize eşit halde paylaştırıyoruz.
  10. Ben bu tanımdan tam 6 güveç çıkardım.
  11. Sonrasında güveçlerin çeyreğine gelecek kadar tepsiye su döküyoruz ve 170 derecede ve fırının üst kısmına yerleştirdiğimiz sütlaçlarımızı üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  12. Fırından aldıktan sonra üzerini istediğiniz halde ister sıcak isteseniz de soğuk bir formda tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun????.
 
858,477Konular
981,287Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt