
Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
Pirinci pişirmek için;
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 paket süt
- Yarım su bardağı süt (Nişasta açmak için)
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
- 6 çanak tabak (Benim ölçülerime 6 tane oldu)
- Soğuk su (Çanakların yarısına gelecek kadar su konulacak)
Fırında Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce suda pirinçleri suyunu çekene kadar ara sıra karıştırarak haşlayalım, pirinçler suyunu çektikten sonra 1 paket sütü ve vanilyayı ekleyip karıştırarak kaynatalım.
- O sırada bir kasede yarım su bardağı süt ile nişastayı açıp karıştıralım ve tencereye onu da ekleyelim arkasından da bir su bardağı şekeride ekleyelim, 10 dakika kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra fırın tepsisine dizdiğim kaselere sütlacı boşaltalım. Tepsiye çanakların yarısına gelecek kadar su ekleyelim.
- Dikkatlice önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırının üst rafına yerleştirelim üstü kızarıncaya kadar pişirelim (Sütlacınız cıvık olduysa eğer biraz daha önceden 150 derecede çekmesini sağlayıp sonra 180 dereceye getirebilirsiniz)