teknolojiuzmani
FD Üye
Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker (ben çok şekerli sevmediğim için 1 parmak az koydum)
- 1 çay bardağı pirinç (küçük çay bardağı kullandım)
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı nişasta az tepeleme
- Yarım su bardağı su (nişastayı açmak için)
- 1 paket vanilya
- 2 su bardak su (pirinci haşlamak için)
Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçi suyla haşlıyoruz suyu çekecek halde.
- Üstüne 1litre süt döküp karıştırın.
- Kaynayınca şekeri dökün.
- Nişastayı suyla açın onu da dökün.
- Vanilya atın karıştırıni 5dk kaynasın kapatın aygazı.
- Güveçlere koyalım.
- 9 adet tane çıktı.
- Güveçlerin üstünde az boşluk kalsın taşmasın.
- Fırın tepsisine 1 litre su doldurun.
- Üstüne güveçleri koyun.
- 200derece alt üst ayarda 35dk pişirdim.
- Tepsiyi en üste koyalım üstü kızarması için. Tahminen sizin fırında daha erken olur siz ayarlarsınız.