Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 litre süt
- 1.5-2 su bardağı şeker (Damak zevkinize göre)
- 1 su bardağı pirinç
- 2.5 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 2 kaşık nişasta
- Yarım bardak süt (Nişastayı açmak için)
- Yarım tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu (İsteğe bağlı)
Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yıkadığımız pirinçlerin üzerine suyu koyup ocağa alalım yumuşayıncaya kadar pişirelim (Suyunu tam çekmesin)
- Üzerine sütü döküp ortada bir karıştırarak pişirelim.
- Pişmeye yakın şekerini vanilyasını dökelim.
- Bir kasede nişasta ve sütü açıp tencereye dökelim bir 5-10 dakika daha kaynatıp altını kapatalım üzerine rendelediğimiz limonu atalım (Güzel bir koku veriyor)
- Isıya sağlam toprak kaplara koyup yarısına kadar su doldurduğumuz tepsiye yerleştirelim.
- 180 derecede üst rafında kızarana kadar pişirelim.