bilgisayarci
FD Üye
Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı su
Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pirinçleri suyu çekene kadar haşlıyoruz.
- Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ek edip, kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ekliyoruz.
- 10 dk bu türlü kaynatıp, altını kapatıyoruz.
- Sütlaçları toprak kaselere alıyoruz bu tarifle 6 kase çıkıyor.
- Tepsiye kaselerin ortasına gelecek halde soğuk su dolduruyoruz, kaselerimizi tepsiye diziyoruz.
- Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştiriyoruz.
- 180 derecede, sütlaçların üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.