Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Tavuk Baget (Suyu Dondurucuya)

Fırında Tavuk Baget (Suyu Dondurucuya)
0
16

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
tavuk-baget-firina-suyu-dondurucuya.jpg

Fırında Tavuk Baget (Suyu Dondurucuya) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baget
  • 2 adet domates
  • 4-5 adet biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet büyük boy patates
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı salça
Haşlamak için:
  • Yeteri kadar su
  • Pet bardak

Fırında Tavuk Baget (Suyu Dondurucuya) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tenceremize bagetleri koyup üstünü geçecek kadar su koyup haşlanmaya bırakıyoruz.
  2. Haşlanan bagetlerimizi fırın tepsimize alıyoruz ve üstüne kekiklerimizi serpiştiriyoruz.
  3. Tavuk suyunu pet bardaklara dolduruyoruz.
  4. Ilıyınca dondurucuya kaldırıyoruz (böylelikle doğal tavuk sularımız hazır olmuş oluyor çorbalarda pilavlarda kullanabilirsiniz).
  5. Patateslerimizi soyuyoruz istediğimiz gibi doğrayıp tavukların üstüne yerleştiriyoruz.
  6. Üstüne dilimlenmiş domates biber kapya biber koyuyoruz. (ben derindorucuda hazır bulunduruyorum onları kullandım).
  7. 1 su bardağı sıcak suyla salçamızı karıştırıp üstüne döküyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişiyor. (fırın süresine göre pişirme değişebilir bu yüzden patateslerimiz yumuşayıncaya kadar bekletiyoruz).
  9. Piştikten sonra biraz sulu kalabiliyor o yüzden tavsiyem 15 -20 dk dinlendirmeniz böylelikle suyunu çekiyor.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsunnnnnnnnn.

Fırında Tavuk Baget (Suyu Dondurucuya) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt