Fırında Tavuk Baget (Suyu Dondurucuya) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baget
- 2 adet domates
- 4-5 adet biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet büyük boy patates
- 1 çorba kaşığı kekik
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı salça
- Yeteri kadar su
- Pet bardak
Fırında Tavuk Baget (Suyu Dondurucuya) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tenceremize bagetleri koyup üstünü geçecek kadar su koyup haşlanmaya bırakıyoruz.
- Haşlanan bagetlerimizi fırın tepsimize alıyoruz ve üstüne kekiklerimizi serpiştiriyoruz.
- Tavuk suyunu pet bardaklara dolduruyoruz.
- Ilıyınca dondurucuya kaldırıyoruz (böylelikle doğal tavuk sularımız hazır olmuş oluyor çorbalarda pilavlarda kullanabilirsiniz).
- Patateslerimizi soyuyoruz istediğimiz gibi doğrayıp tavukların üstüne yerleştiriyoruz.
- Üstüne dilimlenmiş domates biber kapya biber koyuyoruz. (ben derindorucuda hazır bulunduruyorum onları kullandım).
- 1 su bardağı sıcak suyla salçamızı karıştırıp üstüne döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişiyor. (fırın süresine göre pişirme değişebilir bu yüzden patateslerimiz yumuşayıncaya kadar bekletiyoruz).
- Piştikten sonra biraz sulu kalabiliyor o yüzden tavsiyem 15 -20 dk dinlendirmeniz böylelikle suyunu çekiyor.
Fırında Tavuk Baget (Suyu Dondurucuya) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı