
Fırında Tavuk Baget Tanımı İçin Materyaller
- 12 adet baget
- 1, 5 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 tatlı kaşığından biraz az biber salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1, 5 çay kaşığı kekik
- 4-5 adet patates
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- Sıvı yağ
- Tuz (arzuya göre)
Fırında Tavuk Baget Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bagetleri güzelce yıkayalım.
- Derin bir kaba 1, 5 yemek kaşığı domates ve 1 tatlı kaşığından biraz az biber salçasını koyalım.
- Üzerine kimyon, yoğurt, tuz, kekik, pul biber, sarımsak ve 1 su bardağı suyu ekleyip karıştıralım.
- Bagetleri soslayalım ve 5 dk kadar sosta bekletelim.
- Patatesleri soyalım ve yıkayalım.
- Yağladığımız tepsiye bagetleri dizelim ve ortalarına patatesleri de koyalım.
- Bagetten kalan sosu dökelim ve fırında 1 saat kadar pişirelim.
- Dilerseniz 1 adet arpacık soğanı dilimleyip fırın tepsisine koyabilirsiniz.
- Son olarak yanmaması için yarım çay bardağı suyu da koyabilirsiniz.