
Fırında Tavuk But Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet tavuk baget
- 2 büyük uzunluk patates
- 2 adet soğan
- 7 – 8 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı köri
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı kekik
- Tuz
Fırında Tavuk But Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kaba tüm sos gereçleri alınır, güzelce karıştırılır.
- Sosun içine tavuklar ve elma dilim biçiminde doğranmış patatesler eklenip yeterlice karıştırılır.
- Tavuk ve patatesler tepsiye dizilip üzerine halka doğranmış soğanlar ve 2 3e bölünmüş sarımsaklar dizilir.
- En son fırına atmadan üzerine hafif tuz serpilir.
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı şu tekrar eklenerek fırına atılır.
- 200 derece fırında üzeri kızarıp patatesler yumuşayana kadar pişirilir. Ben tavukların üzeri kızarınca çevirdim alt tarafını da kızarttım. Çok keyifli oldu, salça 1 yemek kaşığı olarak da kullanılabilir afiyet olsun????????.