Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet kalçalı but
- 3 adet patates
- 1 büyük soğan, 5 diş sarımsak
- 2 adet domates (1 i üzerine biri sosa)
- 5 adet çarliston biber
- 500 lt sıcak su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz,karabiber,tozbiber,pulbiber,sumak,
- Kimyon,köri (hepsinden bir tatlı kaşığı)
Fırında Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları bol suda 10-15 dakika haşlayın.
- Sebzeleri kalın elma dilim şeklinde doğrayın.
- Fırın kabına yağlı kağıt koyup haşlanan butları dizin, aralarına doğradığınız sebzeleri koyun.
- Derin bir kaba sıcak su,salça,domates ve zeytinyağını ekleyip blendırdan geçirin.
- İçerisine tüm baharatları ilave edip karıştırın ve hazırladığınız tavukların üzerine eşit olarak dökün.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun????????.