Fırında Tavuk But Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet kalçalı tavuk budu
- 1 adet küçük rendelenmiş soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Gereğince yağ
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
Fırında Tavuk But Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuğun marinasyonu için soğan ve sarımsağı rendeliyoruz.
- Rendelenen soğan ve sarımsağın içine salça, yoğurt ve baharatları ekleyip uygunca karıştırıyoruz.
- Fırına süreceğimiz kabı yağladıktan sonra üstüne çizik attığımız tavukları yerleştiriyoruz.
- Hazırladığımız marinasyonu tavukların üzerine çokça sürüyoruz.
- Yerleştirdiğimiz tavuğun yanına patates ve soğanları ekliyoruz ve kalan sosu sulandırıp sebzelerin üzerine döküyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırına tavuğumuzu sürüyoruz.
- Güzelce dışı kızaran içi pişen tavuğumuz yemeye hazır. Afiyet olsun.