Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Tavuk But

Fırında Tavuk But
0
17

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
firinda-tavuk-but.jpg

Fırında Tavuk But Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet kalçalı tavuk budu
  • 1 adet küçük rendelenmiş soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Gereğince yağ
Zerzevat süslemesi için;
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber

Fırında Tavuk But Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavuğun marinasyonu için soğan ve sarımsağı rendeliyoruz.
  2. Rendelenen soğan ve sarımsağın içine salça, yoğurt ve baharatları ekleyip uygunca karıştırıyoruz.
  3. Fırına süreceğimiz kabı yağladıktan sonra üstüne çizik attığımız tavukları yerleştiriyoruz.
  4. Hazırladığımız marinasyonu tavukların üzerine çokça sürüyoruz.
  5. Yerleştirdiğimiz tavuğun yanına patates ve soğanları ekliyoruz ve kalan sosu sulandırıp sebzelerin üzerine döküyoruz.
  6. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırına tavuğumuzu sürüyoruz.
  7. Güzelce dışı kızaran içi pişen tavuğumuz yemeye hazır. Afiyet olsun. :)
Fırında Tavuk But Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,349Mesajlar
29,575Kullanıcılar
addaxSon üye
Üst Alt