teknolojiuzmani
FD Üye
Fırında Tavuk But Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk but
- 1 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı zerzevat tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Fırında Tavuk But Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle temizlemiş olduğunuz tavukların üzerine çizikler atın.
- Derin bir kabın içine alın. Üzerine bir bardak süt döküp, ortada çevirerek üzeri kapalı formda yarım saat yada kırkbeş dakika kadar dinlendirin.
- Sos için gerekli bütün gereçleri güzelce karıştırın. Sütün içinden aldığınız tavukları hazırlamış olduğunuz sosun içerisine koyup her yerini güzelce sosa bulayıp, bir fırın kabına yerleştirin.
- Yağlı fırın kağıdını suyun altında ıslatıp, sıkın ve tavukların üzerine örtüp, evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin.
- Daha sonra üzerindeki kağıdı çekip, üzerleri nar üzere kızarıncaya kadar pişirin. Yanında pilav eşliğinde sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.