teknolojiuzmani
FD Üye
Fırında Tavuk But Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk but
- 3-4 küçük soğan
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 100 ml ılık su
- 1 fincan zeytinyağı
Fırında Tavuk But Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk butlarımızı güzelce yıkadıktan sonra borcama yerleştiriyoruz.
- Patatesi elma dilim formunda kesiyoruz, soğanları ister bütün olarak isterseniz ikiye kesip, borcama yerleştirin.
- Sosu için; yağ hariç tüm materyalleri karıştıralım.
- Hazırladığımız butların ve sebzelerin üzerine yağı gezdirelim.
- Sonrasında sosunuda her yere eşit olacak formda dökelim.
- 180 derece fırında 1 saat 20 dk kadar pişirelim. Afiyet olsun.