Fırında Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram tavuk göğsü
- 3 adet patates
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Fırında Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünden şöyle enfes ve sağlıklı bir yemek hazırlamak istiyorum diyorsanız, bu lezzete bayılacaksınız.
- İlk olarak tavuk etimizi kuşbaşı şeklinde ne çok küçük nede çok büyük olmayacak şeklinde doğrayalım.
- Sosumuz için tüm malzemeleri karıştırıp, doğranmış tavuk etimizi ilave edip güzelce harmanlayarak 1-2 saat dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenmiş olan marine edilmiş tavuk etimizi borcama dökelim ve etrafına küp küp doğranmış patatesleri dizelim.
- Üzerine yarım çay bardağı kadar su ilave edip, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim.
- Daha sonra yanında pilav ve salata ile servis edebilirsiniz.