Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Tavuk Graten

Fırında Tavuk Graten
0
76

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
firinda-tavuk-graten.jpg

Fırında Tavuk Graten Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 adet sivri biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sosu için :
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Bir ölçü muskat rendesi

Fırında Tavuk Graten Tanımı Yapılışı

  1. Küp küp doğradığımız soğanları sıvı yağda kavuruyoruz.
  2. Akabinde kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsünü ek ediyoruz.
  3. Bir kaç dakika daha kavuruyoruz.
  4. Ufak küp halinde doğradığımız havucu ek ediyoruz.
  5. Bezelyemizi de koyduktan sonra birebir formda ufak tüp formunda doğramış olduğumuz patatesleri de ek ettikten sonra salçamızı da koyduktan sonra karabiber tuzu ek ediyoruz ve 10 dk daha ocakta pişiriyoruz.
  6. Beşamel sos hazırlanışı :Sütümüzü ve unumuzu bir tencereye aldıktan sonra çırpıcı yardımıyla pişirmeye başlıyoruz daha sonra karabiber, tuz, muskat (zorunlu değil) ve tereyağını ekledikten sonra uygunca pişiriyoruz.
  7. Pişen sotemizi borcama alıyoruz ve güzelce yayıyoruz üzerine yapmış olduğumuz beşamel sosu döküp 200°c fırına atıyoruz.
Afiyet olsun ☺️.
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,343Kullanıcılar
Kara123Son üye
Üst Alt