
Fırında Tavuk Graten Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 adet sivri biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- Bir ölçü muskat rendesi
Fırında Tavuk Graten Tanımı Yapılışı
- Küp küp doğradığımız soğanları sıvı yağda kavuruyoruz.
- Akabinde kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsünü ek ediyoruz.
- Bir kaç dakika daha kavuruyoruz.
- Ufak küp halinde doğradığımız havucu ek ediyoruz.
- Bezelyemizi de koyduktan sonra birebir formda ufak tüp formunda doğramış olduğumuz patatesleri de ek ettikten sonra salçamızı da koyduktan sonra karabiber tuzu ek ediyoruz ve 10 dk daha ocakta pişiriyoruz.
- Beşamel sos hazırlanışı :Sütümüzü ve unumuzu bir tencereye aldıktan sonra çırpıcı yardımıyla pişirmeye başlıyoruz daha sonra karabiber, tuz, muskat (zorunlu değil) ve tereyağını ekledikten sonra uygunca pişiriyoruz.
- Pişen sotemizi borcama alıyoruz ve güzelce yayıyoruz üzerine yapmış olduğumuz beşamel sosu döküp 200°c fırına atıyoruz.
