
Fırında Tavuk İle Yanında Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı İçin Gereçler
- 12 adet tavuk bacağı ( ben alt kısmını kullandım)
- 10 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı curry tozu
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 -1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı arpa şehriyesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
Fırında Tavuk İle Yanında Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavukları yıkayıp kurulayalım.
- Derin bir kasede sos için tüm gereçleri karıştıralım.
- Tavukları içine ek edin ve her yerini soslayıp bocama dizelim.
- 170 derecede fırında 1 saat ve çıkarmadan evvel 200 derecede 10 dk daha pişirelim.
- Pilavımız için uygun bir tencereye yağlarımızı koyun ve kısık ateşte eritelim.
- 1 su bardağı arpa şehriyesinden ek edin ve rengi yoğunlaşana kadar kavuralım.
- Üzerine geriye kalan 1 su bardağı arpa şehriyesini ve tuzu ek edip karıştıralım.
- Son olarak suyu ek edip kısık ateşte 20 dk pişirelim.