Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Tavuk Kapama

Fırında Tavuk Kapama
0
68

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Fırında Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk baget
  • 1 buçuk su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Sıvıyağ ve tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavuk bagetleri bir tencereye alıp üzerini hafif geçecek formda su koyalım haşlamaya bırakalım.
  2. Bulgur pilavımız için sıvı yağ ve tereyağı tavaya alalım üzerine bulgurumuzu ekleyip kavuralım .
  3. Daha sonra haşlanmış nohutumuzu ekleyelim, baharatlarımızı da attıktan sonra altını kapatalım.
  4. Borcama kavurduğumuz bulguru alalım.
  5. Üzerine haşlanan tavukları yerleştirelim.
  6. Pilavın üzerini geçecek halde tavuk suyumuzdan ekleyelim ve üzerini ıslattığımız yağlı kağıt ile kapatalım.
  7. Önceden ısıttığımız 190 derece fırında tavukların üzeri kızarıncaya kadar denetimli halde pişirelim.
Afiyet olsun????????.

Fırında Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler 6 adet tavuk baget1,5 su bardağı bulgur1 su bardağı haşlanmış nohut1 soğan1 diş sarımsak3 yemek kaşığı tereyağ1 tatlı kaşığı tuz1/2 (yarım) çay kaşığı karabiberÇay kaşığının ucu ile zerdeçal (isteğe bağlı)3 su bardağı tavuk suyu Tavuğun üzeri için; 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Muhteşem Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler 5-6 adet tavuk baget1 buçuk litre su1 adet defne yaprağı Pilav için; 2,5 su bardağı bulgur1 çorba kaşığı salça1 adet kapya biber1-2 adet yeşil biber1 adet orta boy soğan1 çorba kaşığı tereyağ1/3 çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Tavuk Kapama (Buryan) Tanımı İçin Materyaller 8 adet baget tavuk2.5 su bardağı pirinç1 maydanoz1 adet havuç1 adet soğan1 tatlı kaşığı kekik1 tatlı kaşığı toz biber1 diş sarımsak1 çay bardağı sıvı yağ Tavuk Kapama (Buryan) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Pirinci yıka; yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı bulgur2 adet soğan1 adet kapya biber1 adet yeşil biber2 adet domates1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı domates salçasıTuz4 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı8 adet tavuk baget1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Tavuk Kapama Tanımı İçin Gereçler 1 kilo tavuk baget1 orta uzunluk soğan2 yemek kaşığı salça1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı3 su bardağı pilavlık pirinç1 tatlı kaşığı kuru nane1 çay kaşığı karabiber1 yemek kaşığı kadar tuz Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt