Fırında Tavuk Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo tavuk eti
- 1 adet kuru soğan
- 2 dış sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- 50 gram rende kaşar peyniri
- Tuz
- Birer modül tereyağı
Fırında Tavuk Köfte Tanımı Yapılışı
Diyet için ülkü bir tanım, ancak diyet yapmayanlar içine bir çay bardağı kadar galeta unu ekleyebilir.
- Kuru soğanı ve sarımsağı rendenin ince tarafıyla rendeleyin, maydanozu kıyın.
- Tavuk etini yıkayıp suyunu düzgünce süzdürün.
- Robotta kıyma üzere çekin.
- Üzerine, soğan, sarımsak, sıvı yağ, damak tadınıza nazaran tuzunu ve baharatlarını ekleyerek karıştırın.
- Fırın tepsisine kâğıt serin, elinizle istediğiniz formda köfteleri hazırlayın.
- Tepsiye yerleştirin, üzerlerine minik minik modül tereyağı koyun.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derece de yarım saat kadar denetimli pişirin.