Fırında Tavuk, Patates Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet kalçalı but
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 4 adet yeşil biber
- 5-6 diş sarımsak
- 1 soğan
- Tuz
- Karabiber
- Tozbiber
- Kekik
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Fırında Tavuk, Patates Yemeği Tanımı Yapılışı
- Zeytinyağı, tuz, karabiber, tozbiber, kekik zeytin yağı karıştırma kabında karıştırılır.
- Patates, havuç, kırmızı biber, yeşil biber, soğan sarımsak soyulur; istenilen halde doğranır.
- Hazırlanan zeytin yağlı sosa hem garnitürler hem de tavuklar bulanır.
- Tavuklar ve garnitürler fırın tepsisine alınır, üzeri alüminyum folyo ile kapatılır.
- Fırın 200 dereceye ayarlanır, tavuklar piştikten sonra yemek fırından alınır.