Fırında Tavuk Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gr küp küp doğranmış kemiksiz tavuk eti
- 2-3 adet patates
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
- Yarım bardak sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 1 çay kaşığı köri (Silme)
- 1 tutam kekik
- 1 tutam kırmızı toz biber
- Tuz
Fırında Tavuk Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir fırın kabına tavukları alalım.
- Patatesleri soyalım ve küp küp doğrayalım.
- Soğan ve sarımsağı da küp küp doğrayalım.
- Doğranan sebzeleri tavuklara ekleyip, şöyle bir karıştıralım.
- Sosu için uygun bir kaseye malzemeleri alalım ve bir çırpıcıyla güzelce karıştıralım.
- Tavukların üzerine dökelim. Güzelce harmanlayalım.
- Yağlı kağıdı ıslatıp suyunu sıkalım ve borcamın üzerini güzelce kapatalım.
- 190 derecede ısıtılmış fırında yarım saat pişirelim.
- Yarım saatin sonunda üzerindeki kağıdı alalım. Biraz karıştıralım ve 10 dakika kadar kızarması için tekrar fırına verelim.
- İlk sıcağı çıkınca bol yeşil salata ile servis edelim. Afiyet olsun???? Dilerseniz içine zevkinize göre değişik sebzeler ( mantar, biber gibi )ekleyebilirsiniz????.