Fırında Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk pirzola
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet domates
- 1 adet büyük kapya biber
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Su
Fırında Tavuk Pirzola Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mutfak robotunun içine kabuğu soyulmuş domatesi, kapya biberi ve sarımsakları alıp çekiyoruz.
- Daha sonra su hariç bütün malzemeleri robota ekleyip hepsini homojen bir kıvam alana kadar çekiyoruz.
- Daha sonra geniş bi kaba alıp sosun yoğunluğuna göre biraz su ekleyerek sosu açalım. 1 çay bardağına yakın ılık su bana yeterli geldi.
- Daha sonra içine tavuk pirzolaları ekliyoruz (ben kullanmadan önce tavukları mutlaka yıkıyorum)
- Sosun pirzolaların her yerine nüfuz etmesini sağlıyoruz.
- Daha sonra kabın ağzını kapatıp en az yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Ne kadar çok dinlenirse o kadar lezzetli olur ????????
- Marine işlemi bittikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye pirzolaları üst üste gelmeyecek şekilde diziyoruz.
- 190 derece de pirzolaların üzeri tamamen kızarıp içi pişene kadar fırında tutuyoruz.Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun. ????.
- ????pişirme derecesi ve süresi her fırında değişiklik gösterebilir. Bunu dikkate alarak pişiriniz!.
- ????tavuk pirzolalar sosla kaplı olduğu için üzeri çabuk kızarabilir kızarması piştiği anlamına gelmez içini mutlaka kontrol ediniz. Üstü tamamen kızardıktan sonra alt kısmı eğer tam kızarmamışsa tavukları çevirip alt kısmınında kızarmasını sağlayın. ????.