
Fırında Tavuk Şiş Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket tavuk göğsü (700 gram kadar)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Domates
- Biber
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Fırında Tavuk Şiş Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavuğu şişe dizecek formda doğruyoruz. Terbiyesini içine koyup biraz dinlenmeye bırakıyoruz. Domates ve biberleri de tıpkı halde şişe dizecek halde kesiyoruz ve baharatlar ile harmanlıyoruz.
- Tahta şişlere bir tavuk bir domates bir biber olacak halde materyalleri diziyoruz. Bir fırın kabına diziyoruz.
- Fırını 240 dereceye ısıtıyoruz. Fırın tepsisinin üstünü folyo ile kapatıyoruz. 45 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Tavuklar pişmeye yakın olunca kızarması için folyoyu açarak folyo açık biçimde kızarmaya bırakıyoruz, tavuklar kızarınca fırından alıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.