Fırında Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet tavuk göğüs
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı salça
- Salçayı açmak için su
Fırında Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavukları ve patatesleri küp küp doğrayın.
- Öteki zerzevatları de doğrayın ve fırın kabında karıştırın.
- Sosunu da bir kasede hazırlayın ve tavuk sote için fırın kabında karıştırın.
- Su ile fırın kağıdınızı ıslatıp buruşturun ve tavuk sotenin üstünü kapatın.
- 180° derecede kızarana kadar pişirin. Afiyet olsunnn.