![firinda-tavuk-ve-sebzeli-turlu-tarifi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/22/firinda-tavuk-ve-sebzeli-turlu-tarifi.jpg)
Fırında Tavuk Ve Sebzeli Türlü Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet tavuk göğsü
- 2 adet patates
- 3 adet havuç
- Yarım kilo karnabahar
- 3 adet domates
- Brokoli (isteğe bağlı)
- Sıvıyağ
- Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, kırmızı tozbiber, kekik
- 1 çay bardağı su
Fırında Tavuk Ve Sebzeli Türlü Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak bütün zerzevatları yıkayalım ve soyalım, daha sonra büyük büyük doğrayalım.
- Tavukları da güzelce yıkadıktan sonra büyük kesimler halinde keselim.
- Zerzevat ve tavukları derin bir kaba alalım üzerine sıvı yağını, baharatlarını ek edelim ve karıştıralım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
- Daha sonra tavuk ve zerzevatları fırın tepsisinin içine dökelim, üzerine suyu da gezdirelim.
- Evvelden ayarladığımız 200°c fırında 35-40 dakika pişirelim(ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyelim).
- Tavuklar ve sebzeler pişince servis yapalım.