Fırında Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 3 tane büyük tavuk but
- 1 soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Fırında Tavuk Tanımı Yapılışı
- Soğan ve sarımsakları geniş bir kaba rendeleyelim ve içine.
- Yoğurt sıvı yağ salça tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım ve sosumuzu hazırlayalım.
- Tavuk butları yeterlice yıkayalım bıçakla çizikler atalım(isterseniz deriyi çıkarıp atın)
- Sosumuzu derinin altına üstüne çiziklere güzelce sürelim ve birebir kapta 6 saat kadar buzdolabında bekletelim. Şayet geceden yapar koyarsanız daha lezzetli olur.
- Fırın poşetine tavukları alalım. İsterseniz yanına zerzevat de ekleyebilirsiniz.
- Ben biber patates havuç vs ekledim. 200-240 derece fırında 40-50 dk pişirebilirsiniz.