Fırında Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk but
- 5 adet baget (Benim 2 adet but vardı gerisini baget olarak kullandım)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı limon
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz
Fırında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukların yeterlice temizleyip düdüklüde üstünü geçecek kadar su ekleyerek 25 dk pişiriyoruz.
- Suya beğenilen bir koku vermesi için varsa 1-2 adet defne yaprağı koyabilirsiniz.
- Daha sonra yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sıralayıp yapmış olduğunuz sosu fırça yardım ile sürüyoruz.
- Fırında 200 derecede 30 dk kızarana kadar pişiriyoruz.İsterseniz birebir tepside yada diğer bir tepside patates de kızartabilirsiniz.