Fırında Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket piliç tavuk
- 5 adet orta uzunluk patates
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 5-6 adet biber
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı nane
- 2 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 2 tatlı kaşığı kara biber
- 1 yemek kaşığı tuz
Fırında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyarak kızartmalık patates üzere doğrayalım ve suda bekletelim.
- Sonra soğan, domates ve biberleri istediğimiz boyutta doğrayalım.
- Tavukları uygun bir fırın tepsisine dizelim.
- Sonra patates, soğan, biber ve domatesleri ekleyelim.
- Salça, tereyağı, sarımsak ve baharatları ekleyelim ve kaynar suyu ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dk pişirelim.