Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Tavuklu Bulgur Pilavı /Kapama

Fırında Tavuklu Bulgur Pilavı /Kapama
0
74

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Fırında Tavuklu Bulgur Pilavı /Kapama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 1 buçuk su bardağı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fırında Tavuklu Bulgur Pilavı /Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Çok pratik ve hoş bir yemek.Öncelikle tavuğumuzu suda haşlıyoruz.
  2. Haşladıktan sonra tavuğu soğuması için bir kaba alıyoruz.
  3. Daha sonra doğradığımız soğanı sıvı yağ ile kavuralım.
  4. Peşine biber salçasını katıp biraz karıştırdıktan sonra yıkadığımız bulguru ekleyelim.
  5. Bu biçimde güzelce karıştırıp baharatları, tuzu ek edip altını kapatalım.
  6. Tavuğumuzu modüllere ayıralım.
  7. Yuvarlak bir borcama evvel yaptığımız bulguru alt kısma yayalım.
  8. Bunun üzerine tavukları sıralayalım.
  9. Tavuk suyundan 3 buçuk su bardağı ekleyelim
  10. Tavukların üzerine isteğimize nazaran tuz serpelim.
  11. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında bulgurumuz pişene kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun ????????.
Fırında Tavuklu Bulgur Pilavı /Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt