Fırında Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet patlıcan
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 2 diş sarımsak(ben kullanmadım)
- 2 adet biber
- Konserve domates
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı reyhan
Fırında Tavuklu Karnıyarık Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak patlıcanlar alacalı soyulur ve yağda kızartılır .
- Yağını çekmesi için havlu kağıt koyduğumuz tabağa soğuması için bırakılır.
- Tavuk göğsünü kuşbaşı biçiminde minik minik doğranır, tavaya alınır .
- Orta ateşte suyunu salana kadar pişirilir.
- Yemeklik doğradığımız kuru soğanı tavaya ekleyip 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurulur.
- Yeşil biberler de yemeklik doğradıktan sonra tavaya ek edilir.
- Biberlerde olduktan sonra konserve domatesler ve baharatlar eklenir domatesler suyunu çekince altı kapatılır.
- Patlıcanlara ortadan bir çizik atılır ve yapmış olduğumuz harçtan içine doldurulur.
- Salçalı su yapılır ve içlerine girmeyecek formda tepsiye dökülür.
- Üzerine domates ve biberden konulup 200⁰c fırında kızartılır. Afiyet olsun❣.