Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Tavuklu Karnıyarık

Fırında Tavuklu Karnıyarık
0
54

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
firinda-tavuklu-karniyarik.jpg

Fırında Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 2 diş sarımsak(ben kullanmadım)
  • 2 adet biber
  • Konserve domates
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı reyhan

Fırında Tavuklu Karnıyarık Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak patlıcanlar alacalı soyulur ve yağda kızartılır .
  2. Yağını çekmesi için havlu kağıt koyduğumuz tabağa soğuması için bırakılır.
  3. Tavuk göğsünü kuşbaşı biçiminde minik minik doğranır, tavaya alınır .
  4. Orta ateşte suyunu salana kadar pişirilir.
  5. Yemeklik doğradığımız kuru soğanı tavaya ekleyip 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurulur.
  6. Yeşil biberler de yemeklik doğradıktan sonra tavaya ek edilir.
  7. Biberlerde olduktan sonra konserve domatesler ve baharatlar eklenir domatesler suyunu çekince altı kapatılır.
  8. Patlıcanlara ortadan bir çizik atılır ve yapmış olduğumuz harçtan içine doldurulur.
  9. Salçalı su yapılır ve içlerine girmeyecek formda tepsiye dökülür.
  10. Üzerine domates ve biberden konulup 200⁰c fırında kızartılır. Afiyet olsun❣.
 
858,477Konular
981,282Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt