Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Tavuklu Karnıyarık

Fırında Tavuklu Karnıyarık
0
65

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
firinda-tavuklu-karniyarik.jpg

Fırında Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet kemer patlıcan
İç Harcı İçin
  • 1,5 adet tavuk göğsü
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay yarım sıvı yağ
  • 1 adet diş sarımsak (İsteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
Kızartmak İçin
  • Sıvı yağ
Sosu İçin
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin
  • Kaşar peyniri

Fırında Tavuklu Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Sıvıyağ koyduğumuz tencereye yıkanıp küp küp doğranmış tavuk ve soğanları koyuyoruz. Doğranmış biberleri ve küp küp doğranmış domatesleri de ekliyoruz kavuruyoruz.
  2. Domates salçası ve baharatları ekliyoruz. Yeterlice karıştırıp 10-15 dakika kavuruyoruz.
  3. Ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Patlıcanın kabuklarını alacalı soyuyoruz.
  4. Tuzlu suda acısı çıkana kadar yaklaşık 1 saat bekletiyoruz. Kurulayıp sıvıyağ koyduğumuz tencerede kızartıyoruz.
  5. Tepsiye koyup kaşık yardımı ile yarıklarını açıyoruz. İçine tavuklu harcımızı dolduruyoruz.
  6. Sos için salça, su ve tuzu karıştırıyoruz. Tepsinin tabanına döküyoruz.
  7. Fırında 20 dakika 190 derecede pişiriyoruz. Rendelenmiş kaşar peynirleri patlıcanların üstüne serpiştiriyoruz.
  8. 30-35 dakika 175 derecede pişiriyoruz. Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Similar threads

Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler 1 kg patlıcan250 gram tavuk2 adet soğan2 diş sarımsak1 adet yeşil biber1 adet domates yada domates sos1 yemek kaşığı domates salçasıTuzKarabiberToz biberMaydanoz Kızartmak için Sıvıyağ Üzeri için; Kaşar rendesi Tavuklu Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Tavuklu Karnıyarık (Karnıyarığın Bu Haline Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler 4-5 adet patlıcan1 adet tavuk göğsü1 adet orta boy soğanYarım kırmızı kapya biber1 adet sivri yeşil biber2 adet orta boy domatesYarım çay bardağı zeytinyağYarım çorba kaşığı kadar tereyağ1 tatlı kaşığı salça1 silme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Fırında Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler 3 tane orta uzunluk patlıcan Tavuklu iç gereç; 1 tane ince doğranmış kuru soğan2 tane küp doğranmış domates1 tane ufak doğranmış yeşil biberYarım kesim ufak küpler halinde doğranmış tavuk göğüs etiYeteri kadar ince doğranmış maydanoz, dereotu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet tavuk göğsü2 adet çarliston biber1 adet domates1 adet soğan2 adet kabak3 adet patlıcanKöriKekikKarabiberPul biberToz biberTuz2 tatlı kaşığı biber salçasıSıvıyağ Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Fırında Lokum Üzere Tavuklu Patates Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler Patates harcı için; 6 adet orta uzunluk patates1 tatlı kaşığı tuz1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı pulbiber1 tatlı kaşığı nane50 gram rendelenmiş kaşar peynir İç harcı için; 400 gram tavuk göğsü3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt