
Fırında Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet kemer patlıcan
- 1,5 adet tavuk göğsü
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay yarım sıvı yağ
- 1 adet diş sarımsak (İsteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kaşar peyniri
Fırında Tavuklu Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvıyağ koyduğumuz tencereye yıkanıp küp küp doğranmış tavuk ve soğanları koyuyoruz. Doğranmış biberleri ve küp küp doğranmış domatesleri de ekliyoruz kavuruyoruz.
- Domates salçası ve baharatları ekliyoruz. Yeterlice karıştırıp 10-15 dakika kavuruyoruz.
- Ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Patlıcanın kabuklarını alacalı soyuyoruz.
- Tuzlu suda acısı çıkana kadar yaklaşık 1 saat bekletiyoruz. Kurulayıp sıvıyağ koyduğumuz tencerede kızartıyoruz.
- Tepsiye koyup kaşık yardımı ile yarıklarını açıyoruz. İçine tavuklu harcımızı dolduruyoruz.
- Sos için salça, su ve tuzu karıştırıyoruz. Tepsinin tabanına döküyoruz.
- Fırında 20 dakika 190 derecede pişiriyoruz. Rendelenmiş kaşar peynirleri patlıcanların üstüne serpiştiriyoruz.
- 30-35 dakika 175 derecede pişiriyoruz. Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.