Fırında Tavuklu Krep Sarma Tanımı İçin Gereçler
Krep için;
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz
- Çok az sıvı yağ (pişirmek için)
- 1 tavuk göğsü
- 1 adet iri soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- Kekik
- Dilerseniz tavuklu harcımıza bezelye de ekleyebilirsiniz. Ben küçük bir avuç kullandım.
- 3 su bardağı süt ( 200 ml )
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Çay kaşığı ucu ile kara biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- Bir tutam rendelenmiş kaşar
- En üstü ve içlerine kullanmak bir kase için rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Tavuklu Krep Sarma Tanımı Yapılışı
- Etleri küçük doğrayalım ve geniş bir tavada sıvı yağda soteleyelim.
- Suyunu bırakıp çektikten sonra ufak doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyelim ve ortada karıştırarak bir kaç dakika kavuralım.
- Salça, tuzu ve baharatları ekleyelim, çok az ölçü su ekleyip karıştıralım. Bir kaç dakika daha kavuralım.
- Altını kapatalım ve doğranmış yeşilliğimizi de ekleyelim ve harcımız hazır.
- Krep için yumurta ve sütü çırpalım.
- Kalan malzemeleride ekleyip çırpalım ve pürüzsüz hale getirelim.
- Çok az yağladığımız tavamıza 1 er kepçe dökerek artlı önlü pişirelim.
- Beşamel sos için yağımızı ve unumuzu tencereye alalım ve biraz kavuralım.
- Üzerine sütümüzü de ekleyip muhallebi yapalım.
- Pişen muhallebimize küçük bir avuç rendelenmiş kaşarı ve kara biberimizi ekleyip karıştıralım.
- Kreplerimizi tezgaha serelim.
- Üzerine hazırladığımız tavuk harcımızı hepsine eşit biçimde koyalım.
- Etlerin üzerine birer tutam kaşar rendesi ekleyip 2 şer kaşık da beşamel sosumuzdan ekleyelim.
- Kenarlarından içeri gerçek katlayarak kreplerimizi saralım ve fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine beşamel sosumuzu gezdirip kalan kaşar rendesini de serpiştirerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapalım. ????????.