Fırında Tavuklu Mantar Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram mantar
- 500 gram kemiksiz tavuk
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 200 gram kadar kaşar
Fırında Tavuklu Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantarların kabukları soyulur ,yıkanmaz ,ince ince doğranır.
- Tavuklarda kuşbaşı halinde doğranır.
- Malzemeler uygun bir kaba alınır .
- Soğanlar küçük küçük doğranır .
- Mantarlar, tavuklar içine koyulur.
- Salçası koyulur.
- Biberler küçük küçük doğranır ,domates küçük küçük doğranır onlar da karıştırılır .
- Sıvı yağda uygun bir tepsiye alınır .
- Beşamel sos için bir kaşık tereyağı eritilir, içinde bir kaşık un koyulur güzelce kavrulur.
- Sütü ek edilir ,muhallebi formunda pişirilir.
- Yemeğin üzerine dökülür, üzerine kaşar rendesi serpilir.
- 180 derecede fırına verilir.
- Üstü kızarıncaya kadar pişirilir .
Fırında Tavuklu Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı