Fırında Tavuklu Patates Tanımı İçin Materyaller
- 1 büyük paket baget tavuk
- 3 orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kırmızı toz biber
Fırında Tavuklu Patates Tanımı Yapılışı
Merhaba hanımlar.
- Öncelikle sosumuzu hazırlıyoruz.
- Bir kaba salça yoğurt sıvı yağ ve baharatları alıp karıştırıyoruz.
- Üzerine yarım su bardağı suyu koyup sosumuzu seyreltiyoruz.
- Akabinde tavukları sosla güzelce karıştırıyoruz.
- Patatesleri soyup elma dilim formunda kesiyoruz.
- Biberleri 4 e bölüyoruz.
- Soğanları piyazlık doğruyoruz.
- Fırın tepsisine soğanları yayıyoruz.
- Üzerine tavuk ve patatesleri diziyoruz.
- 200 derece evvelden ısıtılmış fırına koyuyoruz.
- Pişmesine 10 dakika kala tepsinizi fırından çıkartıp biberleri yerleştiriyoruz ve tekrar fırına veriyoruz.