Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Tavuklu Türlü Yemeği

Fırında Tavuklu Türlü Yemeği
0
88

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Fırında Tavuklu Türlü Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tam tavuk göğsü
  • Yarım kilo arpacık soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Tavuklu Türlü Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavuk iri olacak formda doğranır.
  2. Soğanlar soyulur.
  3. Biberler istenilen halde doğranır.
  4. Havuç doğranır.
  5. Tavaya yağlar alınır.
  6. Üzerine soğan, biberler ve havuç konulur, birkaç cins çevrilir.
  7. Üzerine bezelye ve salça konulur. Birkaç cins da bu formda çevrilir.
  8. Daha sonra bu gereçler ve tavuk fırın kabına konulur,üzerine geçecek kadar sıcak su konulur.
  9. Fırın kabının üstü folyo ile kapatılır.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tüm materyaller pişene kadar pişirilir.
Evde hangi zerzevat varsa onlarla da yapılabilir.

Fırında Tavuklu Türlü Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tavuklu Fırında Patates Yemeği Tanımı İçin Materyaller 300 gram tavuk göğüs eti3-4 adet patates2 adet sivri biber2 adet domates3 diş sarımsak15-20 adet arpacık soğan(yada 1 orta uzunluk kurusoğan)Çeyrek çay bardağı sıvı yağTuz, karabiber, pulbiber, kekik(damak zevkinize göre) Tavuklu Fırında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Fırında Tavuklu Mantar Tanımı İçin Malzemeler 400 gram mantar500 gram kemiksiz tavuk1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı sıvı yağ1 adet biber1 adet domates Beşamel sosu için; 1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı un1 su bardağı süt200 gram kadar kaşar Fırında Tavuklu Mantar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Fırında Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller 4 adet patlıcan1 adet tavuk göğsü1 orta uzunluk kuru soğan2 diş sarımsak(ben kullanmadım)2 adet biberKonserve domates1,5 çay kaşığı tuz1,5 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı toz biberYarım çay kaşığı reyhan Fırında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Tavuklu Tepsi Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 3 adet patates1 soğan2 kabak3 adet havuç orta boy3 diş sarımsakTavuk isteğe göre2 yahut 3 adet kapya biber3 adet domates Tavuk sosu için; 1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı kimyon2 yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberYarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Bezelye Tavuklu Patates Yemeği Tanımı İçin Gereçler 3 adet patates4 adet tabuk but1 adet havuç1 adet sivri biber1 küçük kavanoz bezelyeYarım çay bardağı sıvı yağ1 buçuk yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı toz biberTuz Bezelye Tavuklu Patates Yemeği Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
138
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt