Fırında Yağsız Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gram kıyma ( az yağlı)
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 adet patates
- Yarım demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı galete unu yahut ekmek içi
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Fırında Yağsız Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 1 orta uzunluk soğanımızı ince ince doğruyoruz daha sonra 1 adet maydanozumuzu birebir formda sapıyla birlikte doğramaya başlıyoruz.
- Bu basamaktan sonra soyduğumuz 2 adet orta uzunluk patatesi rendeliyoruz bütün gereçleri kıymamızın yanına koyduktan sonra sıra baharatlarımıza geliyor.
- 3 yemek kaşığı galete unu yahut ekmek içi 2 tatlı kaşığı pul biber 2 tatlı kaşığı karabiber 2 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı kimyon ekliyoruz.
- Kıymamızı gereçlerimizle güzelce alt üst ediyoruz alıt üst süreci bittikten sonra düzgünce karıştırılmış malzemelerimin içinden sıkma köfteyi alıp tepsime güzelce diziyoruz.
- Tepsime dizdiğim fırında köftelerimi sıvı yağ ile fırça yardımıyla sürüyorum.